NALTA BACKYARD ULTRA 2024

Tid och plats

Start lördag den 15 juni kl. 09:00 vid Ursbergets skidstuga nära Tolvmansskolan i Piteå.

Loppet går på en 6.706m lång rundbana med ny start varje hel timme. Första varvet startar 09:00 och andra 10:00. Man måste slutföra första varvet och befinna sig i startfållan när andra varvet startar för att få fortsätta loppet. Loppet fortsätter sedan med start för tredje varvet 11:00 osv. Den som inte tar sig runt i tid till nästa start är alltså ute ur tävlingen (DNF). Vinnare är den löpare som ensam slutför ett varv. Vi följer reglerna från backyardultra.com där ni hittar alla detaljer.

OBS: Allt deltagande sker på egen risk.

Nummerlappar

Registrering och nummerlappsutdelning är öppen mellan kl. 07:30 – 08.30 och du hittar den vid tävlingsledningens tält på start/målområdet.

Genomgång av tävlingen och regler

8.30 tävlingsdagen vid startområdet.

Tävlingsområdet

Här sker start, varvning och målgång. Området på Ursberget har en stor gräsplan med utrymme för att sätta upp ett tält, en stol och annat ni kan tänkas vilja ha med er. Är det någon som är i behov av ett större gemensamt tält eller husvagn behöver ni dock kontakta tävlingsledning.

Omklädningsrum, toaletter och dusch

Två mindre omklädningsrum (en dusch) och två toaletter finns vid tävlingsområdet.

Vätska och energistation

All vätska och energi finns vid varvningsområdet. Det är f.ö. inte tillåtet för löpare att få personlig hjälp längs banan. Sportdryck från UMARA, vatten, kaffe och annan dryck, mackor, saltgurka, chips, godis, frukt etc. kommer finnas tillgängligt. Sortimentet är inte helt spikat så vi kommer eventuelt göra ändringar på vad som serveras.

Förvaring

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda bevakning eller förvaring av personliga tillhörigheter.

Parkering

Parkering finns i begränsad omfattning i anslutning till motionsspåret på Ursberget samt även vid Tolvmansskolan. Vi rekommender samåkning och parkering vid Tolvmansskolan.

Banan

Banan är 6.7km lång, ca 65 höjdmeter med delvis ganska tekniskt krävande uderlag bestående av mestadels skogsstigar, motionsspår, grusväg samt ca 200m asfalt. Banan är markerad med både skyltar och snitslar.

Klasser

  • Individuell
  • Lagtävlng

Den som anmält sig i ett lag deltar naturligtvis även i individuell klass.

Priser och utlottning

Prisutdelning sker i samband med att siste löpare har kämpat klart.

T-shirt

Nalta Backyard Ultra t-shirten ingår i anmälan och delas ut tillsamman med nummerlappen i startområdet.

Resultat

För att få ett resultat måste man fullfölja första varvet under en timme. Vinnare är den löpare som ensam slutför ett varv. Det finns även en lagtävling där laget (3 löpare/lag) som tillsammans samlat flest varv (summa varv för lagets medlemmar) står som segrare. Löpande uppdateringar och bilder från loppet presenteras på Facebook och Instagram under tävlingsdagen i mån av tid. Liveresultat hittar du löpande på naltabackyardultra.com. Efter slutförd tävling skickas resultet till backyardultra.com vilket utgör officiellt resultat.

Regler

Officiella regler hittar ni på backyardultra.com.

Tänk extra på att:

  • Allt deltagande sker på egen risk.
  • Nedskräpning är absolut förbjudet (Papperskorgar finnas vid starten och andra delar av varvningsområdet).
  • Nummerlapp ska bäras synligt.
  • Vid eventuell olycka eller sjukdomsfall är du som medtävlande skyldig att på bästa sätt bistå den/de drabbade.
  • Visa hänsyn och försiktighet vid allmänna vägar.
  • Det är inte tillåtet att ha en farthållare eller medlöpare som inte deltar i loppet, vilket då även innebär att man därför inte heller får springa vidare efter att man bruit.

Övrigt

Genom att delta i Nalta Backyard Ultra godkänner du att vi publicerar ditt namn, resultat och eventuell bild på Facebook, Instagaram hemsida m.m. Känns inte detta ok behöver du höra av dig till arrangörerna innan loppet.

Kontakt tävlingsledning:

info@naltabackyardultra.se

0730232399